Concert in DOK H2O

Na maanden van voorbereiding was het afgelopen weekend eindelijk zover! Op zaterdag 7 november 2015 heeft Popkoor Sh’Boom een ‘Swingavond met publiek en koor’ georganiseerd in DOK H2O.

De avond was verdeeld in 3 blokken waarin nummers van het gehele koor werden afgewisseld met solo’s en in de pauze met de swingende muziek van Team Tinus. Het optreden begon met het lied waar ons koor zijn naam vandaan heeft ‘Sh’Boom’! De dirigente en muzikanten stonden al klaar terwijl het koor zich nog onder het publiek bevond. Om 20:30 zetten de muzikanten de beginklanken van het lied in en vanuit het publiek kwam het koor al zingend en swingend het podium op.

Na een woordje van onze presentator Ruud Vergouwen ging het koor verder met onder andere de volgende nummers: Dreamer, All of me, Haven’t met you yet en waren er ook solo’s te horen. Gonda mocht het spits afbijten met het mooie ‘On the other side of the sun’ van Janis Ian. Hierna kwamen Ruud en Ria met het prachtige ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. Het 1e blok werd afgesloten met Just give me a reason en I’ve got the music in me.

In de pauze kon het koor zich even tussen het publiek mengen terwijl de muziek verzorgd werd door Team Tinus. Het tweede blok werd ingezet door Wim die met zijn solo ‘Mr. Cellofaan’ uit de musical Chicago het publiek weer tot zich wist te richten. Na zijn solo ging het koor verder met het opzwepende Happy, So Incredible en Zonder jou. De andere solo’s in dit blok werden verzorgd door Jan met ‘Liefs uit Londen’ van Blof en pianiste Lisanne met ‘Quicksand’ van Caro Emerald. De afsluitende nummers van dit blok waren Hallelujah, Rolling in the Deep en Viva la vida.

Na wederom een korte pauze werd het 3e blok in geluid met de nummers Proud Mary en Something in the water. Daarna was het de beurt aan onze gitarist Manfred met zijn eigen geschreven nummer ‘Summer in Ireland’ waarbij ook onze gastmuzikante Leonie op de dwarsfluit van zich liet horen. Het laatste blok werd afgesloten met de nummers River running free, Walking on sunshine, De bestemming waarbij onze fluitiste wederom te horen was, en het knallende Everybody Rejoice. Zoals het koor tussen het publiek begonnen was, zo eindigde het optreden ook. Met de laatste klanken van het refrein van ‘Sh’Boom’ mengde het koor zich weer onder het publiek waarna Team Tinus het meteen overnam.

Het was een heerlijke swingavond waar nog tot 01:00 de voetjes van de vloer zijn geweest!

Video’s

Foto’s zijn gemaakt door Ben van Beek en DOK H2O