Repetities

We repeteren elke dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 met een kwartier pauze en voor de liefhebbers een na-‘borrel’

Locatie

De Fontein aan Fonteinkruid 61 in Deventer

Dirigente

Mijn naam is Ruth Klijn (1985), woonachtig te Deventer en sinds 2012 dirigente van Popkoor Sh’Boom. In 2008 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium voor de opleiding docent muziek in Enschede. Tijdens mijn studie volgde ik de Kurt Thomas cursus, een zomercursus voor dirigenten. In juni 2012 heb ik de Meerjarige dirigenten opleiding (MDO) in Utrecht afgerond.

Mijn muzikale carrière begon toen ik bijna 10 jaar was, met pianoles. Ongeveer 11 jaar heb ik onderricht gehad op dit instrument. Na de middelbare school ging ik naar het conservatorium voor de opleiding Docent muziek (voorheen schoolmuziek).Tijdens en na mijn opleiding heb ik zangles gehad, zowel licht als klassiek. Na mijn studie heb ik veel gewerkt als: vakleerkracht muziek, dirigent van een kinderkoor en als AMV docente op muziekscholen. Tegenwoordig ben ik dirigente van diverse koren en geef ik pianolessen. Daarnaast geef ik muziekworkshops en lessen.

De belangrijkste eigenschappen van mij als dirigent en docent zijn mijn doorzettingsvermogen, enthousiasme, expressie en duidelijkheid.

Pianist

We zoeken nog een nieuwe pianist. Zie Sh’Boom zoekt pianst(e).

Gitarist

Ik ben Reinoud Kleijberg en gitarist bij Sh’Boom.

Ik woon met mijn vrouw Anneke aan de IJssel in Zutphen. Ik ben vader van 4 kinderen en opa van 3 kleinkinderen. Ik ben ecoloog van beroep, en bij het adviesbureau waar ik al heel lang werk doe ik allerlei projecten waar Nederlandse natuur een rol in speelt.

Als kind wist ik al dat gitaar wilde spelen, en na de verplichte blokfluit heb ik sinds mijn 9e gitaar doorlopend gespeeld. Eerst klassieke muziek, maar geleidelijk aan steeds vaker ook begeleiding van liedjes en improvisatie. De laatste jaren speel ik ook elektrische gitaar, o.a. in een aantal gelegenheidsbandjes.

Ik wilde altijd al graag bij een koor, maar ik kan helaas niet goed zingen. Het is daarom ontzettend leuk dat ik met mijn gitaar toch deel kan uitmaken van het mooie en gezellige Sh’Boom koor!

Groet, Reinoud

Basgitarist

Ik ben Henny van Lunteren (1945). Na blokfluit- en klarinetles vond ik toch snaren leuker en dat is nog steeds zo.

Ik werd gevraagd om in een band basgitaar te komen spelen en ik heb daarmee 2 jaar lang 3 avonden in de week behoorlijk wat ervaring opgedaan. Daarna een jaar met Herman van Keeken (pappie loop niet zo snel) in het hele land optredens gehad. Naast een voltijdbaan heb ik dat een jaar volgehouden, toen was de pap op.

Na 15 jaar ben ik toch weer begonnen met spelen. Ik heb een tijdje bij de Klezmerband gespeeld. Nu speel ik met veel plezier bij shantykoor Op Koers, het Zeebanket en Popkoor Sh’Boom.

Muziekstijl

Popmuziek: door de jaren heen, van ouder naar nieuwer en recent. Zie ook de pagina Muziekstijl met de repertoirelijst.

Kwaliteit

De kwaliteit van de koorzang staat voorop. Natuurlijk werken we ook aan uitstraling en verwerken daarin soms theaterinvloeden. Bij veel nummers die we zingen wordt ook een regie ingestudeerd.

Optreden

Door een goed basisrepertoire verzorgen we kortere optredens bij allerlei gelegenheden, maar ook een avond- of middagvullend optreden op diverse locaties.
Een concert in eigen beheer in allerlei variaties en samenstellingen realiseren we eenmaal per 3 jaar.

Organisatie

Sh’ Boom heeft een dagelijks bestuur van 3 leden. Daarnaast is ieder lid actief betrokken in een kerncommissie (repertoire-, concert- of regiecommissie), bijcommissie of ondersteunende taak.

Onze optredens worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van: