Wat moet je weten

Repetities

We repeteren elke dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 met een kwartier pauze en voor de liefhebbers een na-‘borrel’

Locatie

Etty Hillesum Lyceum Het Stormink, Storminkstraat 1 te Deventer.

Dirigente

Ruth_Klijn

Mijn naam is Ruth Klijn (1985), woonachtig te Deventer en sinds 2012 dirigente van Popkoor Sh’Boom. In 2008 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium voor de opleiding docent muziek in Enschede. Tijdens mijn studie volgde ik de Kurt Thomas cursus, een zomercursus voor dirigenten. In juni 2012 heb ik de Meerjarige dirigenten opleiding (MDO) in Utrecht afgerond.

Mijn muzikale carrière begon toen ik bijna 10 jaar was, met pianoles. Ongeveer 11 jaar heb ik onderricht gehad op dit instrument. Na de middelbare school ging ik naar het conservatorium voor de opleiding Docent muziek (voorheen schoolmuziek).Tijdens en na mijn opleiding heb ik zangles gehad, zowel licht als klassiek. Na mijn studie heb ik veel gewerkt als: vakleerkracht muziek, dirigent van een kinderkoor en als AMV docente op muziekscholen. Tegenwoordig ben ik dirigente van diverse koren en geef ik pianolessen. Daarnaast geef ik muziekworkshops en lessen.

De belangrijkste eigenschappen van mij als dirigent en docent zijn mijn doorzettingsvermogen, enthousiasme, expressie en duidelijkheid.

Pianiste

Lisanne-van-de-Sande

Mijn naam is Lisanne Stoelinga – van de Sande (1988) en ik woon in Schalkhaar.

Sinds 2012 ben ik afgestudeerd Logopediste en Taal- Spraakpatholoog. Geen muziekstudie, maar muziek is in die tijd wel altijd aanwezig geweest.

Toen ik  9 jaar was besloot ik te gaan zingen bij een kinderkoor en kwam ik pas echt met een piano in aanraking. Vanaf mijn 12e ben ik begonnen met het volgen van pianolessen en ondertussen ben ik de pianiste van datzelfde kinderkoor. Tegenwoordig werk ik als logopediste en ben ik daarnaast pianiste van diverse kinderkoren, gelegenheidskoren en ben ik sinds 2010 de vaste pianiste van Popkoor Sh’Boom.

Naast het pianospelen bij verschillende koren, ben ik ook lid van Muziekvereniging Eendracht waar ik melodische percussie en trompet speel.

Gitarist

Ik ben Reinoud Kleijberg en gitarist bij Sh’Boom.

Ik woon met mijn vrouw Anneke aan de IJssel in Zutphen. Ik ben vader van 4 kinderen en opa van 3 kleinkinderen. Ik ben ecoloog van beroep, en bij het adviesbureau waar ik al heel lang werk doe ik allerlei projecten waar Nederlandse natuur een rol in speelt.

Als kind wist ik al dat gitaar wilde spelen, en na de verplichte blokfluit heb ik sinds mijn 9e gitaar doorlopend gespeeld. Eerst klassieke muziek, maar geleidelijk aan steeds vaker ook begeleiding van liedjes en improvisatie. De laatste jaren speel ik ook elektrische gitaar, o.a. in een aantal gelegenheidsbandjes.

Ik wilde altijd al graag bij een koor, maar ik kan helaas niet goed zingen. Het is daarom ontzettend leuk dat ik met mijn gitaar toch deel kan uitmaken van het mooie en gezellige Sh’Boom koor!

Groet, Reinoud

Muziekstijl

Popmuziek: door de jaren heen, van ouder naar nieuwer en recent. Zie ook de pagina Muziekstijl met de repertoirelijst.

Kwaliteit

De kwaliteit van de koorzang staat voorop. Natuurlijk werken we ook aan uitstraling en verwerken daarin soms theaterinvloeden. Bij veel nummers die we zingen wordt ook een regie ingestudeerd.

Optreden

Door een goed basisrepertoire verzorgen we kortere optredens bij allerlei gelegenheden, maar ook een avond- of middagvullend optreden op diverse locaties.
Een concert in eigen beheer in allerlei variaties en samenstellingen realiseren we eenmaal per 3 jaar.

Organisatie

Sh’ Boom heeft een dagelijks bestuur van 3 leden. Daarnaast is ieder lid actief betrokken in een kerncommissie (repertoire-, concert- of regiecommissie), bijcommissie of ondersteunende taak.